Site coolinaria.ro

Muschi de purcel cu sos de smochine


Foarte fraged si bine imbracat in arome, muschiuletul de purcel in sos de smochine nu are nevoie de multe introduceri deoarece gustul sau va vorbi de la sine.

Muschi de purcel cu sos de smochine

Ingrediente:
  • 8 felii de muschi fraged de purcel
  • 1 lingura si jumatate de ulei de masline
  • 1 lingura unt topit
  • 1/4 cana ceapa verde tocata
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 cana supa concentrata de pasare
  • 6 smochine proaspete si bine coapte, taiate in patru
  • 1/2 cana smantana
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
- Se condimenteaza feliile de muschi cu sare si piper;

- Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie larga, la foc moderat, si se rumenesc aici feliile de muschi pe ambele parti, cam cate 2 minute pentru fiecare parte. Se foloseste si restul de 1/2 lingura de ulei pentru a le rumeni pe toate;

- Se aseaza cele 8 felii de muschi pe hartie de copt pentru a se scurge excesul de ulei si apoi se dau la cuptorul incalzit usor pentru a se mentine calde;

- In tigaia de prajit se topeste 1 lingura de unt tot la foc moderat si se rumeneste aici ceapa verde cam 2 minute, apoi se adauga 2 linguri din otetul balsamic si se lasa la foc mic pana ce se evapora tot otetul, adica circa 1 minut si mai bine;

- Se adauga supa concentrata de pasare, smochinele taiate in 4 si smantana si se lasa la foc mic pana ce se injumatateste sosul, adica circa 4 minute;

- Se pune in tigaie si ultima lingura de otet balsamic si se mai lasa la foc mic pana ce se ingroaja sosul din tigaie, cam inca 2 minute;

- Se condimenteaza sosul cu sare si piper dupa gust, se scot feliile de muschi din cuptor si se pun in platoul de servit, dupa care se toarna sosul pe deasupra lor si se orneaza cu patrunjel verde.


Pofta buna!