Site coolinaria.ro

Spaghetti alla puttanesca


Ma uitam zilele trecuta la un filmulet in care Jamie Oliver era invitat in emisiunea lui David Letterman si felul de mancare pe care l-a gatit in direct a fost spaghetti alla puttanesca. Vazand ce minunatie a iesit si cat de simplu se face, am prestat si eu aceasta reteta pe care v-o impartaresc.

Spaghetti alla puttanesca

Ingrediente:
  • 500g rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 6 fileuri de sardine in ulei (sau ansoa)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100ml vin rosu sec
  • 400g spaghetti
  • sare
  • piper
  • 2 linguri capere
  • 2 lnguri masline negre
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Oparim rosiile cateva secunde pentru a le indeparta pielita mai usor. Dupa ce am eliminat pielita, le taiem in patru si le tocam in cuburi. Curatam usturoiul. Taiem pe lung ardeiul si ii indepartam semintele. Il tocam marunt, impreuna cu usturoiul si cu sardinele, pe care le-am scurs anterior. Prajim acest amestec in ulei de masline. Adaugam rosiile si vinul si le lasam sa se inabuse, fara a acoperi cu capacul, aproximativ 15 minute.

Intre timp, fierbem pastele in apa cu sare, respectand indicatiile de pe pachet. Adaugam caperele si maslinele in sosul din tigaie. Condimentam sosul cu sare si piper, dupa gust. Scurgem pastele de apa si le trecem printr-un jet de apa rece.

La final, le servim impreuna cu sosul preparat si le decoram cu frunzulite de patrunjel verde.


Pofta buna!