Site coolinaria.ro

Pulpa cu legume in sos de bere


Daca esti in criza de mancare, dar si de bani, iti recomand un fel pricipal foarte consistent. Pulpa cu legume in sos de bere poate fi pregatita cu ce ai prin congelator plus cele din camara.

Pulpa cu legume in sos de bere

Ingrediente:
  • 1kg pulpa de porc cu sorici
  • 5 morcovi
  • 2 fire de praz
  • 200g mazare din conserva
  • 4 linguri ulei
  • 100g smantana
  • 2 linguri faina
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 500ml bere
Mod de preparare:
Spalam carnea, o uscam folosind un servet si crestam din loc in loc soriciul si grasimea. O saram si o condimentam dupa gust si o asezam intr-o tava unsa cu 1 lingura cu ulei. O dam la cuptor, la foc iute, pana cand prinde o prinde o crusta, apoi reducem intensitatea focului. Din cand in cand, o stropim cu bere si cu sosul format in tava.

In acest timp, curatam, spalam si taiem rondele morcovii si prazul. Scurgem mazarea si o trecem printr-un jet de apa rece. Calim legumele in ulei, iar cand s-au inmuiat, le presaram cu sare, piper si cimbru.

Cand carnea este bine patrunsa, scoatem friptura pe un platou si strecuram sosul ramas. Il amestecam impreuna cu smantana si faina dizolvata in 100ml apa si il punem pe foc pentru cateva clocote, pana ce incepe sa se ingroase. La sfarsit, condimentam cu sare si piper.

Servim friptura impreuna cu sosul si legumele calde.


Pofta buna!