Site coolinaria.ro

Prajitura cu zahar ars si nuci


Daca iti place zaharul ars si nucile, de ce nu am combina cele doua intr-un desert delicios numai bun pentru un weekend in familie? Asadar va invit sa pregatim o prajitura cu zahar ars si nuci.

Prajitura cu zahar ars si nuci

Ingrediente:
  • 250g zahar pentru caramel
  • 250g nuci macinate
  • 8 oua
  • 125g zahar
  • 1 lingura unt si 2 linguri faina pentru tapetat tava
  • 500ml frisca
Mod de preparare:
Topim 250g zahar la foc potrivit. Cand caramelul obtinut are culoare rosiatica, adaugam nucile si amestecam energic, pentru omogenizare. Turnam amestecul pe o farfurie unsa cu ulei si nivelam. Dupa ce s-a racit punem amestecul intr-o punga si il pisam cat se poate de marunt.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana cand se dizolva si obtinem o compozitie cremoasa, albicioasa. Adaugam zaharul ars cu nuci, bine sfaramat si albusurile batute spuma. Amestecam prin rasturnare cu o lingura de lemn.

Coacem prajitura la foc potrivit intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca blatul a iesit suficient de gros, putem sa il taiem in doua pe orizontala si sa umplem foile cu frisca. Daca blatul nu este foarte gros, ornam deasupra cu flori de frisca fiecare bucata de prajitura dupa ce am taiat-o.


Pofta buna!