Site coolinaria.ro

Omleta cu sos de miere de albine



Omleta cu sos de miere de albine

Ingrediente:
  • 225 grame miere de albine
  • 30 ml apa
  • 1 ou mare batut
  • 1 lingurita plina de unt
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • oua si ingrediente la alegere pentru omleta
Mod de preparare:
- Mierea de albine si apa se pun impreuna intr-un bol de inox si se lasa la foc mic pana ce se amesteca bine. Se ia de pe foc
- Se alege o oala deasupra careia sa se potriveasca bolul de inox si se da aici apa in clocot, iar deasupra se plaseaza bolul de inox
- Se adauga apoi sucul si coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, untul si oul bine batut si se amesteca constant deasupra oalei cu apa fierbinte pana se se ingroasa compozitia, adica timp de 10-15 minute.
- Se prepara omleta ca de obicei si se toarna sosul de miere de albine peste fiecare portie.

Alternativ se poate folosit si la clatite.


Pofta buna!