Site coolinaria.ro

Ursuletul nazdravan



Ursuletul nazdravan

Ingrediente:
  • 90 g ciocolata neagra
  • 45 g unt
  • 130 ml smantana lichida
  • 3 oua
  • 130 g zahar
  • 70 g pudra de migdale
  • 10 g faina
  • 100 g martipan
  • bomboane (Skittles)
Mod de preparare:
Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie. Se incorporeaza apoi smantana lichida si galbenusurile de la cele 3 oua. Se amesteca bine. Se adauga si 100 g zahar, pudra de migdale si faina.

Separat, se bat cele trei albusuri spuma impreuna cu 30 g zahar. Se incorporeaza albusurile batute spuma tare in compozitia de ciocolata obtinuta anterior.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava in forma de urs si se pune in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 de minute. Inainte sa se scoata din cuptor, se incearca cu o scobitoare daca este coapta.

Din martipan se obtin labutele ursului, burta, urechile si nasul. Pentru ochi, eu am folosit 2 bombonele.


Pofta buna!