Site coolinaria.ro

Inghetata pe baza de apa (sorbet) cu lamai verzi (lime)


Un desert racoritor care se face foarte repede, cu aport redus de calorii si pe care il oferim cu placere celor dragi. Lamaile verzi – lime – sunt o varietate de lamai care sunt foarte parfumate.

Inghetata pe baza de apa (sorbet) cu lamai verzi (lime)

Ingrediente:
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare apa
  • 6-7 lamai verzi (coaja si sucul)
Mod de preparare:
Lamaile se rad. Se pune la fiert apa cu zaharul peste care se aduaga coaja rasa de la lamaile verzi. Se fierb la foc potrivit 5-10 min amastecand mereu cu un tel de inox, pana ce zaharul se topeste complet. Rezulta siropul peste care turnam sucul celor 6-7 lamai verzi, dar care se amesteca fara a mai fi puse la foc. Sucul il veti obtine mai usor folosind un storcator electric de citrice.

Compozitia rezultata de o culoare verde fistic, se pune la racit in baie de apa rece. Se mesteca in continuare pana ce se raceste complet. Castronul cu compozitia respectiva se pune in congelator si se lasa 45 minute. Dupa acest interval, castronul se scoate, compozitia se amesteca energic de cateva ori cu telul, dupa care se pune din nou in congelator. Daca o preferati mai moale, puteti sa o consumati dupa alte 30 min.

Se poate orna cu o frunza de menta verde, cu un piscot, cu fulgi de nuca de cocos si de migdale, cu ciocolata rasa, cu fructe scoase din dulceata. Sorbetul se poate pastra in congelator intr-o forma din silicon (Forma din silicon pentru chec "Trandafiri", Forma din silicon pentru terina 500g Mastrad sau Forma din silicon pentru prajitura - Trandafir inalt). Daca doriti sa o oferiti celor mici, este bine sa o scoateti din congelator cu cca 5 min inainte pentru a preveni neplacerile cauzate de un eventual ‘’rosu in gat’’.


Pofta buna!