Site coolinaria.ro

Oua umplute


Foarte usor de preparat, ouale, prin bogatia lor in calciu si fier sunt totodata un izvor pretios de proteine.

Oua umplute

Ingrediente:
  • 8 oua (si in functie de numarul de persoane si de apetit cantitatile ingredientelor se pot mari)
  • 1 cutie de 100-150gr cu pate ficat (gasca, pui, rata sau porc)
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel si cateva masline fara samburi, ca decor
Mod de preparare:
Ouale se fierb tare, timp de 10 min, dupa care se pun in apa rece ca sa poata fi curatate usor.

Se curata de coaja, se taie longitudinal, in jumatati. Galbenusul se scoate usor cu o lingurita si se pune intr-un bol unde se amesteca cu pateul de ficat preferat, cu sarea, mustarul si zeama de lamaie, in cantitatile dorite de fiecare. Se omogenizeaza compozitia si cu ajutorul unei lingurite se umple fiecare jumatate de albus care apoi se aseaza pe platoul de servit.

Dupa ce s-au umplut toate jumatatile de ou, se orneaza fiecare ‘’cosulet’’ cu o frunzulita de patrunjel, cu cateva feliute de maslina si/sau cu o bucatica de gogosar murat.

Platoul de servit se orneaza cu cateva frunze intregi de salata verde sau cu salata iceberg taiata fideluta si asezata ca baza, peste care se pun ouale umplute. Mai estetic si mai practic este sa le puneti pe platoul (Platou pentru oua (inox), Platou pentru oua si Platou pentru oua cu capac), special prevazut cu alveole pentru fiecare jumatate de ou umplut.


Pofta buna!