Site coolinaria.ro

Sorbet de piersici



Sorbet de piersici

Ingrediente:
  • 4 piersici mari (sau 6-8 nectarine) coapte
  • un pahar cu apa (cca 150 ml)
  • 4-6 linguri zahar
  • sucul de la ½ lamaie
Mod de preparare:
Piersicile se spala bine, se indeparteaza coaja (in cazul nectarinelor puteti sa o pastrati) si samburii.

Apa se fierbe cu zaharul pana ce acesta se topeste (max 5 min). Se adauga piersicile care au fost foarte bine maruntite in chopper si se mai tin pe foc cca 5 min. Se da de-o parte si se aduaga sucul de lamaie. Se raceste compozitia si se da la congelator intr-o forma din silicon (Forma din silicon pentru chec "Trandafiri", Forma din silicon pentru terina 500g Mastrad sau Forma din silicon pentru prajitura - Trandafir inalt) in care am pus film alimentar. Filmul alimentar are rolul de a face posibila scoaterea cu usurinta a inghetatei din forma.

Din timp in timp se scoate compozitia si se amesteca cu un tel inoxidabil pentru a evita formarea aschiilor de gheata.

Pentru servit, inghetata se scoate din congelator cu cca 5 min inainte. Se poate orna cu cateva fructe din dulceata, cu cateva fructe confiate, cu un piscot, cu o lingurita de frisca si cu pudra de cacao.


Pofta buna!