Site coolinaria.ro

Somon afumat cu avocado



Somon afumat cu avocado

Ingrediente:
  • 1 avocado
  • 1 plic de somon fume feliat, in vid, de cca 150 gr
  • 1 lamaie
  • cateva frunze de salata verde
Mod de preparare:
Avocado se alege sa fie copt, dar nu innegrit la coaja. Culoarea lui trebuie sa fie de un verde inchis si cu aspect lucios, fara pete negricioase. In cazul in care nu-l gasim prea copt, amanam ziua in care facem aperitivul. Cam dupa 2-3 zile de tinut la temperatura bucatariei putem sa-l folosim.

Se curata coaja folosind un cutit cu lama subtire, prin indepartare usoara. Se taie apoi in cuburi potrivit de mari.

Separat se taie somonul in fasii. Daca fasiile vi se par prea lungi, acestea mai pot fi taiate transversal, asa incat sa rezulte niste suvite dreptunghiulare de 1cm latime si de 2-3cm lungime.

Se aseaza intr-un bol frunzele de salata (spalate si sterse cu un servet) si se alterneaza un rand de somon si unul de avocado. Se asezoneaza cu sucul de la lamaie. Inainte de a-l consuma este indicat sa-l tineti in frigider deoarece avocado are tendinta de a-si pierde aspectul in contact cu caldura.


Pofta buna!