Site coolinaria.ro

Alivenci



Alivenci

Ingrediente:
  • 1 l lapte
  • 300g malai grisat
  • 500g brinza de vaci
  • 1/4 l smintina
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • sare
  • margarina pentru uns tava
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc se toarna laptele, si apoi se adauga untul, o lingurita cu varf de sare si se lasa la fiert. Cand da in clocot se adauga si malaiul, amestecand in continuu pentu a nu se forma cocoloase. Cand s-a ingrosat (in circa 5 minute) se ia de pe foc. Se lasa la racit. Cand e aproape rece se adauga branza (maruntita), smantana, galbenusurile si faina. Se amesteca. Apoi se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca in continuare. Toata compozitia rezultata se pune intr-o tava, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 40-50 de minute. Se servesc acoperita cu smantana si pudrate cu zahar vanilat.


Pofta buna!