Site coolinaria.ro

Mozzarela cu rosii si busuioc



Mozzarela cu rosii si busuioc

Ingrediente:
  • 4 rosii mijlocii
  • 4 catei de usturoi
  • 10-15 frunze de busuioc
  • sare
  • 3 felli groase de mozzarela
  • ulei de masline extravirigin
Mod de preparare:
Rosiile se spala, se sterg si se taie fie in felli, fie in cubulete mai mari. Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei si se adauga peste rosii. Se adauga frunzele de busuioc pe care le taiem cu foarfeca cu cinci lame. Niciodata nu se taie ierburile aromatice cu cutitul pe tocator, deoarece tot sucul din plante ramine pe tocator. Se adauga sare dupa gust, preferabil sare de mare, imbogatita cu iod, dupa care se adauga uleiul de masline extravirgin.

Toate aceste ingrediente se amesteca usor cu ustensilele de salata, dupa care se lasa in frigider cca 15 – 20 min, pentru ca aroma usturoiului si a busuiocului sa treaca la rosii. Cand sunt introduse in frigider, castronul trebuie sa fie acoperit cu o folie alimentara care impiedica transferul de mirosuri la celelalte alimente din frigider.

Este recomandat sa nu tinem prea mult salata aceasta in frigider deoarece rosiile isi vor lasa mult suc in vasul respectiv si aspectul salatei nu va mai fi prea atragator.

In momentul in care ne asezam la masa, adaugam feliile de mozzarela taiate cubulete si puse pe deasupra salatei.

In cazul in care nu rezistati fara paine, va sugerez sa va pregatiti in prealabil niste crutoane. Le obtineti prin taierea unor felii de paine in forma de cubulete. Painea nu trebuie sa fie obligatoriu proaspata. Dupa ce ati incalzit cuptorul, introduceti pe o tava crutoanele care pot sa stea 10 – 15 min in cuptor, la o temperatura medie. Din cand in cand, le mai intorcem pentru a se rumeni uniform, dar nu atat cat sa se prajeasca prea mult.


Pofta buna!