Site coolinaria.ro

Salata de andive


Delicioase legume de iarna, sunt preferate de gurmanzi pentru gustul lor usor amar. Va invitam sa preparati si sa consumati o salata delicioasa, care va va aduce un mare aport de magneziu in timpul iernii

Salata de andive

Ingrediente:
  • 1 andiva mica
  • 1 lingurita de mustar simplu (fara arome)
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare, 1 lingurita miere
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
In momentul in care cumparam andivele, trebuie sa tinem obligatoriu cont de culoarea lor. Andivele, cu predilectie sunt niste legume cu gust usor amarui. Cele care sunt albe, cu marginile frunzele usor galbui, sunt cele bune de pregatit si consumat. Cele care au frunzele cu marginile deje inverzite arata ca au fost expuse la lumina si gustul va fi puternic amar.

Andivele – fara a se desface frunzele - se spala la jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se indeparteaza eventuale frunze de la exterior care ar putea fi deteriorate. Se taie apoi transversal, rezultand rondele cu latimea de 1,5 -2 cm pe care le punem in boluri individuale.

Sosul se pregateste astfel : Se amesteca usor mustarul cu o lingurita de miere, se adauga uleiul pana sa omogenizeaza, dupa care se pune zeama de lamaie si sare dupa gust. Se toarna acest sos peste andivele puse in boluri, fara a se amesteca, numai in momentul servirii.


Pofta buna!