Site coolinaria.ro

Cupjac (Coupe Jacques)


O inghetata speciala pentru cei care doresc sa-si surprinda placut partenerul intr-o zi dogoritoare de vara

Cupjac  (Coupe Jacques)

Ingrediente:
  • 250 gr inghetata de cacao sau de ciocolata
  • 100 gr fructe confiate (coaja de portocale, fructe rosii : cirese, visine sau afine)
  • 100 ml Havana Club si/sau lichior Triple Sec
  • 150 gr frisca batuta
  • 2-3 linguri zahar
  • sirop de ciocolata
Mod de preparare:
Fructele confiate se toaca si se pun intr-un bol de sticla impreuna cu Havana Club si/sau Triple Sec la rece, la macerat cateva ore.

In cupele de inox sau de sticla cu picior se pune inghetata, fructele confiate ce au fost macerate cu alcoolul, apoi frisca si in final se trece cu siropul de ciocolata pe deasupra. Pentru ornare se poate pune si cate o cireasa sau visina confiate si lateral cate un fursec fin, simplu, gen piscot pentru sampanie sau langues de chat.


Pofta buna!