Prajirea cartofilor :
Curatati de coaja cartofii, spalati-i si lasati-i intr-un castron cu apa pentru a evita innegrirea lor in contact cu aerul.
Ungeti o tigaie cu ulei, puneti forma din silicon in tigaie si introduceti in ea - presand bine - cartofii care au fost in prealabil rasi pe razatoarea mare si apoi bine storsi. Se prajesc cca 8-10 min pe o parte si apoi pe cealalta. Pentru a intoarce forma, folositi o spatula speciala.
Inimile rezultate se sareaza cu un praf de sare. Procedura se repeta pana ce am terminat de prajit toti cartofii rasi.
Crema de dovleac :
Curatati de coaja dovleacul, spalati-l, taiati-l in bucati si fierbeti-l cu ceapa, sare si ulei de masline. In ultima parte a fierberii adaugati cele 4 piscoturi amaretto bine sfaramate. Scoateti-l cu o spumiera scurgeti-l si pasati-l cu un mixer ca sa rezulte o pasta omogena.
Asamblarea :
Puneti in mijlocul fiecarei farfurii o inimioara din cartofii prajiti ca mai inainte si acoperiti-o cu piureul de dovleac. Acoperiti-o cu o a doua inima din cartofi prajiti, puneti un al 2-lea strat de piure de dovleac si incheiati cu o a 3-a inima din cartofi. Garnisiti cu putin mustar (cu sau fara fructe confiate), in functie de gust.
Pofta buna!