Site coolinaria.ro

Mini dantelarii cu conopida



Mini dantelarii cu conopida

Ingrediente:
  • 300 gr buchetele de conopida
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 40 gr faina
  • 15 cl lapte
  • 45 gr parmezan
  • 20 gr unt
  • 1 praf de nucsoara rasa
Mod de preparare:
Fierbeti la vapori buchetelele de conopida timp de 15 min. Pasati-le cu ajutorul presei de facut piure. Lasati-le sa se racoreasca.

Incalziti in prealabil cuptorul la 180° C. Amestecati intr-un bol de salata faina, oul intreg + galbenusul, laptele, 35 gr de parmezan, 10 gr de unt moale, sarea, piperul si nucsoara. Bateti bine amestecul pe care apoi il incorporati in piureul de conopida

Topiti 10 gr de unt. Cu o pensula intindeti untul topit pe mini formele dantelate din silicon, apoi tapetatile cu putin parmezan. Umpleti formele cu compozitia preparata cu conopida si puneti-le la copt in cuptor, timp de 15 min. Lasati-le inca 5 min in cuptor sa se racoreasca si numai dupa aceea scoateti-le din forme. Se pot manca fierbinti sau calde.

Trucurile Ei la servirea preparatului

Puteti servi mini dantelariile ca fel de mancare principal insotite de o salata, in cazul unei mese lejere. Sau serviti-le ca antreuri sau ca aperitive mici, delicate, cat sa le luati cu o inghititura.

Brocoli si varza romanesco (o varietate de varza italieneasca) pot fi deasemenea utilizata la aceasta reteta.


Pofta buna!