Site coolinaria.ro

Stelute pentru ora ceaiului



Stelute pentru ora ceaiului

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 80 gr faina
  • 1/3 dintr-un pachetel de drojdie de bere uscata
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 50 gr faina din nuca de cocos (se obtine punand fulgii de nuca de cocos in rasnita de cafea)
Mod de preparare:
Ingredientele lichide – ouale si untul topit - se bat cu mixerul intr-un vas de sticla de tip Jena. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o compozitie lucioas-sticloasa si omogena.

Intr-un alt bol, cerneti faina si adaugati faina din nuca de cocos.

Se amesteca ingredientele ‘’uscate’’ cu cele ‘’umede’’ pentru a obtine o compozitie omogena, dar nu prea moale.

Umpleti doar 2/3 din forma din silicon cu compozitia relizata si introduceti-o in cuptorul preincalzit. Coaceti la temperature de 180°C cca 20 – 25 min.

Lasati forma din silicon sa se raceasca in cuptorul stins cca 5 min, apoi scoateti din forma.

Recomandare :

In functie de preferinta se pot adauga in compozitie 2 linguri de ciocolata, sau cirese si visine confiate, cateva picaturi de esenta de migdale… de fapt, ceea ce va place mai mult.


Pofta buna!