Site coolinaria.ro

Tort de ciocolata



Tort de ciocolata

Ingrediente:
  • - Pentru prajitura :
  • 300 gr zahar
  • 180 gr unt
  • 200 gr ciocolata neagra menaj (o puteti cumpara din supermarket-uri)
  • 80 gr faina
  • 6 oua
  • - Pentru glazura :
  • 100 gr ciocolata amaruie fina
  • 30 gr unt
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri de apa rece
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul. Ungeti o forma cu unt.

Intr-un vas amestecati zaharul cu faina. In mijloc faceti un locas in care puneti ouale.
Amestecati si apoi bateti pana ce obtineti un amestec omogen.

Intr-un alt vas topiti la foc domol ciocolata si untul care au fost taiate in patratele mici.
Incorporati, amestecand putin cate putin, ciocolata topita in amestecul de zahar, faina si oua.

Totul se pune intr-o forma si se da la cuptor timp de cca 25 min.
Timpul se poate prelungi in functie de textura pe care doriti ca tortul sa o aibe. Dupa 25 de minute, compozitia este mai cremoasa la mijloc. In cazul in care doriti sa mariti aceasta perioada, mijlocul va fi mai dur.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si apoi se aplica glazura.

Glazura
Intr-un vas se topeste ciocolata si untul, amandoua taiate in bucati mici.
Se adauga zaharul pudra amestecand energic si cele 3 linguri de apa rece.
Lasati sa se raceasca glazura inainte de a o aplica cu o spatula pe tort.


Pofta buna!