Site coolinaria.ro

Mici bucati de ciocolata neagra date prin fulgi de nuca de cocos



Mici bucati de ciocolata neagra date prin fulgi de nuca de cocos

Ingrediente:
  • 100 gr fulgi din nuca de cocos
  • 35 gr zahar pudra
  • 20 gr unt
  • 30 gr ciocolata alba
  • 1 lingura de rom (sau ½ fiola de esenta de rom de la Dr Oetker)
  • 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
Umplutura: Amestecati nuca de cocos cu zaharul, adaugati untul topit la bain-marie si ciocolata alba.

Se amesteca totul foarte bine si adauga romul (sau esenta de rom)

Glazura : Topiti ciocolata si cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindeti-o pe peretii formei din silicon.

Forma pregatita ca mai sus se introduce in congelator pana ce ciocolata se intareste.

Scoateti forma, puneti in fiecare alveola a formei din silicon umplutura din nuca de cocos, dupa care acoperiti cu un alt strat de ciocolata si reintroduceti-o in congelator

Dupa o jumatate de ora, bucatelele de ciocolata se pot scoate din forma apasand usor pe dosul fiecarei alveole.
O minunatie de ciocolata cu o forma neteda si precisa !


Pofta buna!