Site coolinaria.ro

Mix din linte si diverse legume crocante



Mix din linte si diverse legume crocante

Ingrediente:
  • 250 gr de linte verde
  • 100 gr de boabe de mazare
  • 4 fire mici si foarte fragede de praz
  • 2 fire de ceapa verde
  • ulei de masline
  • otel balsamic
  • sare de mare fina
  • piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti lintea la fiert in apa rece, cca 25 min. La jumatatea timpului de fierbere, sarati.

Dupa ce lintea a fiert, se scurge si se lasa in asteptare in timp ce pregatim restul legumelor.

Ceapa verde si prazul se spala, se scurg bine si se pun la fiert impreuna cu mazarea, la vapori. Se adauga la fiert sare si piper macinat. In cazul in care doriti puteti sa le fierbeti obisnuit, in apa fiarta si sarata timp de 8-10 min.

Dupa fierbere, toate legumele sunt repartizate in mod egal in cupe, pahare sau mici boluri, pe portii. Se asezoneaza fiecare portie cu ulei de masline si otet balsamic.

RECOMANDARI
Se poate servi si rece si se poate adauga un strat de branza telemea, putin peste afumat - de preferat pastrav – si marar tocat fin adaugate intre linte si restul legumelor folosite la preparatul acesta.


Pofta buna!