Site coolinaria.ro

Rulada din carne cu oua de forma unei buturugi



Rulada din carne cu oua de forma unei buturugi

Ingrediente:
  • 500 gr de carne de vita tocata
  • 400 gr carne de porc tocata
  • 100 gr miez de paine
  • 6 oua
  • 10 cl lapte
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 prapure (il procurati de la macelarie)
  • sare fina de mare
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbeti 5 oua tari. Indepartati-le coaja si puneti-le de-o parte.

Puneti prapurele in apa rece. Separat puneti miezul de paine in lapte. Curatati si taiati usturoiul. Pisati cimbrul. Spalati, uscati si taiati patrunjelul.
Puneti carnea tocata de vaca si de porc intr-un vas mare. Adaugati miezul de paine stors in mana, patrunjelul, usturoiul, cimbrul si oul crud ramas.

Amestecati totul ca sa obtineti o compozitie omogena. Sarati si piperati.
Preincalziti cuptorul la 180° C (th. 6). Scoateti din apa rece si zvantati bine prapurele. Puneti-l cu grija pe planul de lucru. Carnea se dispune uniform pe prapure, aplatizand-o. Ouale se aranjeaza unul dupa altul in mijlocul compozitiei. Aranjati carnea uniform pe langa oua, in asa fel incat sa formati un rulou. Infasurati-l cu prapurele. Incheiati bine marginile ruloului prin introducerea capetelor prapurelui sub rulou.

Asezati ruloul intr-o forma lunguiata, unsa bine cu ulei si apoi introduceti-l in cuptor. Inainte de a-l introduce in cuptor stropiti-l cu o lingura de ulei si cu una de apa. Va sta in cuptor cca 1 ora, timp in care il veti stropi in acelasi fel, din cand in cand.

Lasati rulada sa se racoresca si serviti-o taiata in felii, alaturi de o salata verde cu verdeata.


Pofta buna!