Se pune apa la fiert cu sare, intr-o oala cu capacitatea de 3 l.
Curatati si pisati grauntele de usturoi. Taiati florile de dovlecel in lungul lor. Zdrobiti intre degetele dvs floarea de arpagic
Spaghetele se fierb in apa clocotita, timp de 8 min, amestecandu-le din cand in cand.
ntr-o craticioara se pun impreuna uleiul de masline, usturoiul pisat, sofranul si ardeiul iute. Se amesteca bine, se sareaza si se adauga piperul.
Florile pregatite ca mai sus se adauga si se lasa la foc domol inca 2 min, amestecandu-le continuu. Se pastreaza preparatul la cald.
Imediat ce spaghetete sunt fierte ‘’al dente’’ puteti opri focul. Scurgeti-le.
Scurse bine, spaghetele sunt introduse in craticioara, peste condimentele pregatite deja. Se mai amesteca inca 1 min pe foc iute, dupa care se pot servi cu parmezan ras.
Pofta buna!