Site coolinaria.ro

Tort cu afine si mousse de ciocolata



Tort cu afine si mousse de ciocolata

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri jumate mix patisserie
  • esenta rom
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • - Ingrediente crema de ciocolata neagra:
  • 2 ciocolate negre (70-80 % cacao)
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 150 g frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
  • stafide
  • - Ingrediente Crema de ciocolata alba:
  • 2 ciocolate albe (fara zahar)
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 150 g frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
  • stafide
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu mixerul (cu un praf de sare), se adauga fructoza si se bat pana se intaresc din nou; se adauga galbenusurile si esenta de rom si se bat in continuare putin pentru omogenizare.

Separat se amesteca intr-un bol mix-ul de patisserie + cacao + bicarbonatul de sodiu.

Se adauga acest amestec peste compozitia de oua amestecand usor (de sus in jos, cu un tel para, NU MIXER) pentru a pastra aerul in compozitie.

Se pune la cuptor 20 min (incalzit in prealabil la 180°).

Preparare crema: se marunteste ciocolata si se pune gelatina la inmuiat in apa rece; se da in clocot frisca nebatuta, se toarna peste ciocolata si se amesteca in cercuri concentrice cu telul para pana se topeste ciocolata; se adauga foaia de gelatina si se amesteca pana se topeste; dupa racire se adauga frisca batuta (sa fie scoasa de la frigider cu vreo 10 minute inainte, sa nu fie diferenta prea mare de temperatura intre cele doua compozitii) si se amesteca usor cu un tel para (cu miscari de sus in jos, sa ramana pufoasa). La final adaugam si cateva stafide aurii amestecand usor.

La final se lasa la frigider 1 ora.

Pe blatul racit se adauga mai intai crema neagra si se lasa la frigider cam 40 min si pe urma se adauga crema alba. Deasupra presaram afine si ciocolata neagra rasa. Il mai lasam la frigider pana se intareste.


Pofta buna!