Site coolinaria.ro

Prajiturele vanilate cu crema de capsuni



Prajiturele vanilate cu crema de capsuni

Ingrediente:
  • 125 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 60 gr faina
  • 30 gr amidon
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • - Ingrediente crema:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de sirop de capsuni
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 160ºC.
Albusurile se separa de galbenusuri.

Galbenusurile se pun intr-un bol impreuna cu aproape tot zaharul (se mai pastreaza o lingura pentru albusuri), cu zaharul vanilat si cu sarea. Acestea se bat continuu pana ce compozitia este omogena.

Cerneti faina si amidonul peste aceasta crema si amestecati totul cu ajutorul unei linguri de lemn (una din cele folosita numai pentru prajituri).

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. La jumatatea operatiunii puneti restul de o lingura de zahar si continuati sa le bateti pan ace obtineti o spuma densa si care nu se desprinde (nu curge) de pe tel sau mixer.

Spuma rezultata se pune cu delicatete peste compozitia cu galbenusurile. Formele de briosa se ung cu unt, folosind o pensula. Ar fi de preferat sa folositi formele de briose din silicon care nu mai au nevoie sa fie unse.

Se pune compozitia distribuind-o in fiecare forma si se da la cuptor pentru 20 de min.

Faceti proba de copt dupa 20 min si daca sunt déjà coapte, acul special pentru verificat sau scobitoarea vor fi uscate cand le scoateti din compozitie. Se scot prajiturelele din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se scot din forme.

Dupa ce s-au racit complet se pune si crema.

Preparare crema:

Intr-un castron amestecati foarte bine untul cu zaharul si cu laptele. Cand compozitia este omogena, adaugati siropul de capsuni. Continuati sa amestecati. La final, puneti crema aceasta sa se raceasca in frigider. Apoi, cu ajutorul unui pistol de ornat sau a unei pungi speciale de ornat, repartizati crema uniform peste fiecare prajiturica.

Decorati in functie de imaginatie, cu cate o boaba de visina, cu cateva boabe de afine sau chiar cu nuci maruntite, alone sau fulgi de migdale.


Pofta buna!