Salata de fasole noua
Salata de fasole noua este o mancare excelenta pentru post, fiind foarte hranitoare si satioasa.
Ingrediente:
- 500g boabe de fasole alba noua
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 4-5linguri ulei de masline
- 1-2 linguri otet
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem la fiert boabele de fasole in apa cu sare.
Intre timp, curatam usturoiul, ardeiul iute si ceapa verde, le taiem rondele si le punem intr-un castron. Turnam otetul si uleiul deasupra, condimentam cu sare si piper si amestecam. Punem castronul la rece.
Cand fasolea este fiarta o scurgem de apa, eventual o mai putem pune la fiert intr-o alta apa. Taiem mararul si patrunjelul marunt si il punem peste boabele de fasole cat sunt fierbinti. Amestecam ingredientele si lasam vasul acoperit pentru a aroma boabele de fasole cu verdeata. Dupa ce fasolea s-a racit putin, turnam peste ea amestecul cu ceapa si usturoi. Amestecam bine si lasam vasul acoperit 5 minute inainte de a servi.
Servim salata de fasole noua cu paine prajita.
Pofta buna!