Site coolinaria.ro

Prajitura cu cacao si crema de migdale


Prima data cand am auzit de aceasta combinatie am cam strambat din nas. Dar dupa ce am gustat o patratica din aceasta minunata prajitura cu cacao si crema de migdale mi-am schimbat parerea.

Prajitura cu cacao si crema de migdale

Ingrediente:
  • - Ingrediente blat:
  • 250g unt
  • 350g zahar
  • 350g faina
  • 4 oua
  • 50g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 250m lapte
  • 100g ciocolata neagra
  • - Ingrediente crema:
  • 300g migdale macinate
  • 250g zahar
  • 150g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150ml lapte
  • 100g fulgi de migdale pentru decor
Mod de preparare:
Fierbem zaharul, laptele, cacao si untul intr-un vas pe foc pana da in 2-3 clocote si se topeste zaharul. Lasam la racit 5 minute, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Topim ciocolata si amestecam impreuna cu 16 linguri din compozitia anterioara. Aceasta este glazura pe care o turnam peste prajitura. Incorporam in restul compozitiei faina, praful de copt, apoi albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus.

Tapetam o tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia. Tinem la cuptor pana se desprinde de pe margini. Taiem blatul in doua pe orizontala.

Pentru crema, amestecam intr-un vas migdalele, zaharul si zaharul vanilat, peste care turnam laptele, apoi punem pe foc pana cand crema devine densa. Oprim focul, incorporam untul. Amestecam pentru a se omogeniza si lasam la racit.

Umplem cu crema cele doua foi de blat iar peste ultima intindem glazura de ciocolata si presaram fulgii de migdale.


Pofta buna!