Site coolinaria.ro

Cartofi taranesti


Fiecare bucatar are reteta lui proprie de cartofi taranesti careia i-a adus diverse imbunatatiri de-a lungul vremii. Totusi reteta de baza, pe care imi permit sa v-o prezint acum, nu contine decat trei ingrediente pe care le avem toti in casa: cartofi, ceapa si sunca afumata.

Cartofi taranesti

Ingrediente:
  • 600g cartofi noi
  • 3 cepe
  • 200g sunca afumata
  • 50ml ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja cu 1 lingurita de sare.

Intre timp, taiem sunculita in bastonase. Curatam ceapa, o spalam si o taiem. O calim cateva minute in ulei, dupa care adaugam sunculita taiata. Cand cartofii au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem in felii mai groase. Punem feliile de cartofi in cratita cu ceapa si sunculita si potrivim de sare si piper. Amestecam prin rasturnare pentru a nu face piure din cartofi si mai lasam la foc mic 4-5 minute, amestecand din cand in cand.

Servim cartofii taranesti calzi sau reci, decorati cu o ploaie de patrunjel verde tocat marunt.


Pofta buna!