Site coolinaria.ro

Prajitura in 3 straturi



Prajitura in 3 straturi

Ingrediente:
  • Foi de aluat: 800g faina
  • 80g zahar
  • 50g drojdie
  • 1 pahar smantana
  • 250g unt
  • 7 oua Umplutura: 700g rahat
  • 700g gem de prune
  • 250g nuca macinata
  • 250g zahar
Mod de preparare:
Aluatul rezultat se imparte in 4 foi. Pe prima foaie se pune rahat taiat in felii subtiri. Cele 7 albuse se bat spuma impreuna cu zaharul si se amesteca si cu nuca macinata. Cu aceasta se unge cea de-a doua foaie. A treia foaie se unge cu gem de prune. Se aseaza una peste alta cele 4 foi intr-o tava unsa bine cu ulei. Se lasa la copt la foc moderat timp de o ora. Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca intr-o tava acoperita cu un prosop. Dupa aceasta se taie in romburi egale. Pofta buna!


Pofta buna!