Site coolinaria.ro

Clatite umplute


In urma cu cativa ani pregateam aceste clatite umplute foarte des, pentru ca pur simplu erau delicioase. In ultimul timp am uitat complet de ele, pana cand am zarit la televizor o emisiune unde erau printre preparatele pregatite.

Clatite umplute

Ingrediente:
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cutie rosii mici
  • sare
  • piper
  • 1 lingura busuioc
  • 40g unt
  • 40g faina
  • 250ml lapte
  • 250ml supa
  • nucsoara
  • 350g spanac congelat
  • 350g branza ricotta
  • 100g parmezan ras
  • 1 galbenus
  • 8 clatite
Mod de preparare:
Tocam ceapa si calim jumatatea din ea in ulei. Adaugam rosiile, le condimentam si le inabusim 30 de minute. Adaugam busuiocul .

Topim untul, apoi calim faina in el. Stingem cu supa si lapte. Fierbem totul 10 minute, amestecand continuu. Condimentam sosul bechamel cu sare, piper si nucsoara.

Incingem cuptorul la foc mediu. Calim si restul cepei in ulei, apoi adaugam spanacul. Adaugam sarea, piperul, nucsoara si branza ricotta. Adaugam 50g parmezan si galbenusul. Intindem amestecul rezultat pe clatite in mod egal si le rulam.

Punem intr-o forma termorezistenta jumatate din sosul bechamel si cel de rosii. Asezam clatitele, restul sosurilor si parmezanul ramas. Coacem clatitele pentru 20 de minute.


Pofta buna!