Site coolinaria.ro

Omleta cu legume



Omleta cu legume

Ingrediente:
  • 4 oua mari
  • 3 dovlecei mijlocii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 40 gr parmezan ras (cca 2 linguri mari)
  • sare
  • piper
  • ulei
Mod de preparare:
Legumele se spala. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, dovleceii se dau de asemenea pe razatoarea mare. Ceapa se curata de coaja si se taie fin.

Cuptorul se incalzeste la 200º C.
O cratita antiaderenta se incalzeste, se adauga 2 linguri de ulei peste care se pune usturoiul taiat feliute fine (sau chiar zdrobit). Cand uleiul sfaraie, se adauga legumele pregatite ca mai sus si se inabusa timp de 8 min.

Intr-un castron se amesteca ouale impreuna cu parmezanul ras. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga ¾ din cantitatea de legume inabusite in aceasta omleta. Se amesteca bine dupa care se pune in forma de silicon. Se da la cuptor pentru 15-18 min. Se acopera forma cu o farfurie si se intoarce rapid desprinzandu-se fara probleme.

Pentru decor se foloseste restul de legume sotate care se aranjeaza in centrul stelutei si apoi se poate servi.


Pofta buna!