Site coolinaria.ro

Crema pentru rulouri



Crema pentru rulouri

Ingrediente:
  • 0,5 l lapte
  • 4-5 galbenusuri de ou
  • 1 baton de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 80 gr zahar
  • 40 gr faina + 30 gr amidon de porumb
  • Unt cat o nuca pentru tapetarea formei
Mod de preparare:
Batonul de vanilie se taie in dou, in lung si se introduce in vasul in care se fierbe laptele.

Separat galbenusurile se freaca energic cu zaharul pana ce culoarea lor se mai deschide. Peste acest amestec de galbenusuri si zahar se adauga faina si amidonul de porumb cernute impreuna, batandu-se continuu cu telul. Se amesteca cu telul in continuare, pana ce amestecul devine omogen, fara cocoloase. Se adauga,

amestecand cu telul cealalta jumatate din lapte, evitand aparitia spumei. Se pune pe foc domol, se amesteca continuu, se observa ca compozitia incepe sa se lege. Incet-incet se produce coagularea datorita celor dou tipuri de amidon, cel din porumb si cel din faina de grau.

Imediat ce se da de-o parte de pe foc, se pune un mic cub de unt pe deasupra cremei pentru a evita formarea unei ‘’pojghite’’. In acelasi timp evitati sa pudrati cu zahar deorece prin topire se creaza un sirop la suprafata ei. Lasati sa se raceasca, puneti un film alimentar desupra vasului si dati la rece.

Sfatul patiserului cu experienta :
Aceasta crema este folosita in mod special la ecleruri, la choux-uri, cornetele cu crema, si ca baza la tartele pe care le pregatiti cu fructe sau alte creme mai elaborate.

Puteti parfuma aceasta crema cu un sirop de flori, de fructe sau de cafea, cu un lichior sau cu visinata, rom, etc., darstiind aceasta inca de la inceput, trebuie sa rectificati cantitatea de zahar si/sau de faina : lichidele, si in special alcoolul au tendinta de a subtia crema.


Pofta buna!