Site coolinaria.ro

Crema englezeasca


Cu ajutorul ei puteti reliza mai multe tipuri de desert, insotind biscuitii, un blat de tort, un orez cu lapte, un gris cu lapte. Poate deasemenea fi baza pentru crema bavareza si pentru inghetate. Poate avea orice tip de aroma, in functie de preferinta fiecaruia.

Crema englezeasca

Ingrediente:
  • 0,5 l lapte
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • Vanilie
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie ce a fost taiat in bucatele. Dati de-o parte de pe foc inainte de a incepe sa fiarba.

Galbenusurile se freaca separat cu zaharul. Peste ele se toarna o parte din lapte, batand usor cu un tel. Pentru a limita aparitia unei spume se toarna si restul de lapte si compozitia se repune la foc domol si incepe sa fiarba. Temperatura de fierbere optima este de 85°C. Cand crema este fluida, inseamna ca este gata. Putem face chiar si un test cu ajutorul spatulei pe care o folosim la mestecat.

Daca compozitia ramane fixata pe spatula dupa ce trecem cu degetul peste ea, inseamna ca timpul de fierbere s-a sfarsit si deci putem sa o dam de-o parte de pe foc.


Pofta buna!