Site coolinaria.ro

Aperitiv cu legume si salau


Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta, incearca aceasta reteta de aperitiv cu legume si salau.

Aperitiv cu legume si salau

Ingrediente:
  • 2 vinete egale ca dimensiune
  • 500g file de salau
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • ½ lingurita cimbru pisat
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Taiem vinetele in jumatati, scoatem cu o lingurita miezul, astfel incat peretii sa aiba cam 1-2 cm. Saram vinetele in interior, le intoarcem apoi cu taietura in jos si le asezam pe un servetel absorbant ca sa se scurga zeama amaruie. Taiem miezul vinetelor in cubulete.

Curatam ceapa si o taiem in rondele, iar ardeii in cubulete.

Calim legumele in ulei de masline, adaugam si miezul de vinete. Separat, rumenim pestele, apoi il taiem in cubulete.

Umplem jumatatile de vinete cu legumele calite amestecate impreuna cu pestele rumenit si condimentam cu sare, piper si cimbru.

Punem vinetele umplute intr-o tava si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.


Pofta buna!