Site coolinaria.ro

Chec cu prune uscate si sunculita



Chec cu prune uscate si sunculita

Ingrediente:
  • 100 gr prune uscate (fara samburi)
  • 10 felii subtiri piept de porc afumat (sau kaiser)
  • 100 gr cascaval ras
  • 3 oua
  • 100 ml de ulei pe care-l preferati (masline, floarea soarelui, etc)
  • 100 ml lapte
  • 1 salata verde, rucola, cicoare, etc
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 180°.

Se prepara baza: intr-un castron se amesteca 3 oua, 100 ml ulei, 100 ml lapte care a fost in prealabil incalzit intr-un vas mai mic si 100 gr de cascaval ras. Sarati si piperati. Adaugati garnitura: incorporati in preparatul anterior 100 gr de prune uscate, fara samburi si taiate in bucati.

O forma de silicon se tapiseaza cu cele 10 felii de sunculita afumata in asa fel ca feliile sa se petreaca una peste alta. Se toarna compozitia astfel preparata si se introduce in cuptorul incins cca 45 min. Se face proba de copt cu o scobitoare, ac special sau varf de cutit. Daca unul din acestea este scos din compozitie perfect uscat inseamna ca aluatul este copt.

Scoateti checul din cuptor si lasati-l sa se racoreasca cca 10 min, dupa care puteti sa-l scoateti din forma si sa-l asezati pe platoul de servit.

Checul se poate consuma caldut insotit de o salata verde simpla sau combinata, din mai multe tipuri de salata.

Sfatul bucatarului experimentat :

Este delicios si, chiar daca aceste cantitati sunt pentru 6 persoane, puteti avea surpriza ca nu va fi suficient pentru toti.

Cu aceeasi baza este posibil sa faceti variatiuni infinite ale acestei retete. Puteti aduga sos de busuioc (pesto), sos cu mustar, rosii deshidratate… Lasati-va imaginatia libera.


Pofta buna!