Site coolinaria.ro

Tarta cu caise


In familia noastra nu trece nicio saptamana fara sa avem pe masa in weekend ceva dulce facut in casa. Ultimul desert preparat a fost aceasta tarta cu caise, aromata si delicata.

Tarta cu caise

Ingrediente:
  • - Aluat:
  • 250g faina
  • 100g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50ml smantana
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • - Ingrediente umplutura:
  • 800g caise
  • 2 albusuri
  • 100g zahar
  • 100g nuci macinate
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura coaja rasa lamaie
Mod de preparare:
Frecam untul cu zaharul si adaugam oul si galbenusurile treptat, amestecand mereu. Punem si sarea, smantana, zaharul vanilat si la urma faina. Nu framantam aluatul. Cand ingredientele s-au amestecat si am obtinut un aluat mai tare, il punem la frigider pentru 30 de minute. Din acest aluat intindem o foaie cu grosimea de 5mm cu care imbracam o tava de tarta unsa cu unt cu diametrul de 25cm. Intepam aluatul din loc in loc si coacem timp de 20 de minute.

Lasam blatul de tarta 5 minute la racit, apoi punem deasupra caisele. Trebuie sa fie un strat compact de caise, de cel putin 2 degete grosime.

Batem albusurile spuma, adaugand treptat zaharul si romul, apoi le batem pana cand spuma se tine bine pe tel. Punem nucile treptat si coaja de lamaie si amestecam prin rasturnare. Turnam amestecul peste caisele din tava, nivelam cu o spatula si punem tava la cuptor, la foc potrivit. Dupa 20 de minute reducem focul si coacem tarta pana cand incepe sa se rumeneasca.


Pofta buna!