Site coolinaria.ro

Aperitiv oase si sange


Pentru realizarea acestor ‘’oase’’ ca aperitiv, folositi un aluat dospit, simplu de realizat, dar foarte gustos si un sos de rosii condimentat.

Aperitiv oase si sange

Ingrediente:
  • 700 gr faina,
  • 1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns aluatul
  • 1 pahar lapte (sau apa),
  • 3-4 linguri smantana,
  • 200 gr margarina
  • 1 lingurita zahar
  • Drojdie de bere cat o nuca
  • 1 lingurita de sare
  • Cascaval ras (sau parmesan)
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua: drojdia de bere se freaca pana se lichefiaza cu o lingurita de zahar peste care se pune 1 lingura de lapte caldut si se presara 1-2 linguri faina. Se acopera cu un servet si se lasa la loc calduros ca sa inceapa sa dospesca, timp de 15- 20 min.

Intr-un castron se pune faina, se face loc in mijloc si se pune oul, margarina topita si racita la temperature camerei, sarea, laptele si smantana Peste toate acestea se pune maiaua si apois se amesteca bine pan ace compozitia se omogenizeaza. Se acopera vasul si se lasa si el la dospit cca 15 min.

Cuptorul se incalzeste la 170º C.

Se ia din compozitie bucati si se modeleaza ca niste batoane de 1,5-2cm diametru. Se taie batonul la ambele capete si se modeleaza in asa fel incat sa dati forma de os. Se aseaza ‘’oasele’’ in tava pe care o ungeti numai la prima serie de aluat.

Un ou se bate cu furculita si un praf de sare. Cu ajutorul unei pensule se unge fiecare baton si se presara pe deasupra cascavalul ras sau parmezanul.

Se da tava la cuptor pentru 20 min. Se scoate prima serie si se aseaza a doua serie de ‘’oase’’
Se servesc reci. Cu cat raman pentru a doua sau a treia zi, cu atat sunt mai fragede.

Pentru a completa tabloul de Halloween preparati un sos picant de rosii cu chilli, 5-6 catei de usturoi, cimbru si alte mirodenii pe care le preferati. Invitati pe toti sa serveasca aceste ‘’oase’’ cu sosul de rosii picant.


Pofta buna!