Site coolinaria.ro

Mumii Hot Dog



Mumii Hot  Dog

Ingrediente:
  • 12 crenvursti
  • Mustar
  • Aluat dospit
  • - Pentru aluatul dospit sunt necesare :
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 1 pahar apa
  • drojdie cat o nuca
  • 200 gr margarina
  • un praf sare
  • 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:

Se face maiaua din drojdie de bere frecata cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Se lasa 5-10 min la dospit.

Faina se pune intr-un vas, se face loc in mijlocul ei si se adauga oul, margarina inmuiata, apa calduta si praful de sare dupa care se toarna maiaua care a dospit. Se amesteca totul bine si se lasa la dospit cca 15-20 min dupa care se ia cate o bucata de aluat care se prepara ca mai jos.

Mumiile:

Pentru realizarea fiecarei mumii se procedeaza astfel.
O bucata din aluatul dospit se intinde cu sucitorul in foaie, se taie in fasie lata de maximum 1 cm si se infasoara fiecare crenvusti.

Pentru fiecare crenvusti in parte se va proceda astfel: fasia de coca incepe sa fie infasurata pe crenvurst. La unul din capete se lasa un spatiu liber fara aluat – cam unde ar fi zona fetei si se continua infasurarea pana la extremitate.

Se introduc ‘’mumiile’’ in cuptor si se coc la 170 ºC pentru 15 min sau pana ce aluatul capata culoarea aurie.

Se scot din cuptor ‘’mumiile’’ si se lasa sa se racoreasca cca 5 min dupa care pot fi servite insotite de mustar.


Pofta buna!