Site coolinaria.ro

Gratin de macaroane cu legume



Gratin de macaroane cu legume

Ingrediente:
  • 500 gr macaroane
  • 3 morcovi
  • 2 tomate
  • Cateva tije de telina
  • 2 catei de usturoi
  • ½ dovlecel
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 gr cascaval ras
  • 100 ml supa de pasare (sau legume, dupa preferinta)
  • ½ legatura de patrunjel
  • 50 gr unt
  • Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Curatati de coaja morcovii si dovlecelul, spalati si scurgeti de apa, tomatele si tijele de telina. Taiati legumele acestea in cubulete.

Usturoiul se curata si se taie si el in felii subtiri.
Patrunjelul se curata, se spala, se scurge si se taie marunt.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se introduc cubuletele de legume. Focul se reduce si se adauga rosiile taiate si patrunjelul. Se amesteca usor totul. Peste acestea se toarna supa de pui si se continua fierberea la foc redus pana ce lichidul se evapora in totalitate.

Separat se pune un vas mai mare cu apa si cu un praf de sare sa fiarba pe foc. Cand apa fierbe se aduaga pastele si se fierb conform cu indicatiile de pe cutie. Dupa expirarea timpului de fierbere se dau de-o parte, se scurg si se clatesc la jet de apa rece.

Aceste paste sunt apoi adaugate in vasul in care s-au preparat legumele. Se adauga bucatele de unt, se amesteca si se dau de-o parte. Cuptorul se preincalzeste la 240°C.

Intr-un vas uns cu putin ulei – care va fi introdus ulterior in cuptor – se toarna compozitia de legume cu paste si cu unt. Se presara pe desupra cascaval ras si se introduce in cuptorul incins pentru 15 min.

Se scoate si se serveste imediat insotit de o salata sezon sau de muraturi.


Pofta buna!