Site coolinaria.ro

Baclava cu nuci


Aceasta reteta pare a fi a unei prajituri greu de realizat. Poate fiecare ne gandim daca vom reusi sa obtinem baclavaua care sa o egaleze pe cea cumparata de la cofetarie. Si pentru ca ceea ce este facut in bucataria noastra de catre noi este mai gustos, mai sanatos, va invit sa pregatim impreuna o baclava cu multa dragoste pentru cei dragi noua.

Baclava cu nuci

Ingrediente:
  • 500 gr nuci decojite
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri apa de roze
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 gr unt
  • 1 pahar de miere lichida
Mod de preparare:
150 gr de unt se topesc la foc redus si se lasa apoi sa se raceasca. Restul de unt se lasa de-o parte.

Nucile se macina grosier. Se pun intr-un castron mai mare impreuna cu scortisoara, zaharul si untul topit. Se amesteca bine.

Foile de placinta se ung cu restul de unt.
Cuptorul se incalzeste la 220°C.
Se unge cu unt o tava de cuptor (din cele cu marginile inalte). Jumatate din cantitatea de foi de placinta se aseaza in tava si se ung cu unt. Se pune umplutura cu nuca si se intinde bine pe intreaga foaie cu ajutorul unei spatule. Se acopera apoi totul cu celalata jumatate de foi.

Cu ajutorul unui cutit cu varf foarte ascutit se taie foia de deasupra in forma de romb. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul bine incins pentru 15 min. Baclavaua se scoate din cuptor si fierbinte fiind se insiropeaza cu siropul facut din apa de roze si mierea lichida, insistand mai mult pe taieturile romburilor. Se acopera din nou cu folia de aluminiu si se lasa sa se raceasca, dupa care se poate servi.


Pofta buna!