Site coolinaria.ro

Rulada cu crema de nuca



Rulada cu crema de nuca

Ingrediente:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare, esenta de rom, coaja rasa de la o lamiae dupa preferinta
  • - Umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 50 g stafide
  • un ou ptr uns
Mod de preparare:
Maiaua se obtine astfel: se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Se lasa la dospit, la loc caldut, in jur de 20 de minute.

Obtinerea compozitiei pentru rulada: Intr-un alt vas, se amesteca faina cu untul, oul intreg si galbenusul, praful de copt, praful de sare si 2-3 linguri zahar pudra. Totul se framanta bine si se adauga maiaua dospita.

Se framanta in continuare, pana cand aluatul devine pufos. Coca obtinuta se imparte in 2 parti egale.

Umplutura: nuca macinata se opareste cu un sirop facut din 100 ml apa si cateva linguri de zahar. Se adauga coaja de lamaie, stafidele, plicul de zahar vanilat si 2-3 picaturi esenta de rom. Se amesteca si se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in doua.

Se intind cele doua aluaturi pe o planseta, in strat subtire, apoi se pune umplutura care se uniformizeaza si se ruleaza.

Se pregatesc 2 forme de chec, se ung cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt sau cu faina, apoi se pun aluaturile rulate.
Se lasa 20 de minute, sa mai dospeasca putin, la loc caldut, acoperite cu un servet. Cuptorul se incalzeste in prealabil.

Ruladele se ung cu oul batut, folosind o pensula speciala. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 45 de minute.

Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se servesc dupa ce s-au racit.


Pofta buna!