Site coolinaria.ro

Escalop de curcan cu ciuperci


Pline de savoare, cu valoare calorica redusa, bogata in nutrimente si in minerale, ciupercile pot insoti cam orice tip de carne, pot fi consumate chiar crude (taiate in lamele si insotite de un sos din lamaie, crema de branza si verdeata) sau pot sa faca parte cu succes din meniurile vegetarienilor sau a celor ce tin posturile de peste an.

De aceasta data va invit sa pregatim un escalop de curcan cu ciuperci. Poate vi se va parea fada aceasta carne, dar alaturi de ciuperci, veti descoperi o combinatie minunata si savuroasa pe care in mod sigur o veti dori sa o mai preparati pentru cei dragi.

Escalop de curcan cu ciuperci

Ingrediente:
  • 4 felii de piept de curcan
  • 250 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • Cateva linguri de supa de pasare (sau 1 cub Knor)
  • 200 ml vin
  • Un praf de nucsoara, de piper
  • 200 ml smantana lichida de gatit
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune sa se inabuse in putin ulei de masline (1 lingura) ceapa taiata lamele fine. Focul trebuie sa fie redus si ceapa se mentine pe foc amestecand mereu pana devine usor sticloasa.

Ciupercile se spala, se scurg bine si se taie in lamele subtiri. Piciorusele de asemenea. Totul se adauaga peste ceapa inabusita. Se amesteca din cand in cand pana ce toata apa din ciuperci se evapora. La final se adauga sare si piper dupa gust si putin patrunjel tocat. Se da deoparte.

Intr-un alt vas se pune ulei sa se incinga putin si se inabusa feliile din piept de curcan. Focul trebuie sa fie moderat, iar carnea se inabusa pe ambele parti pana ce capata o culoare aurie.

Amestecul de ciuperci si ceapa se rastoarna peste carnea de curcan. Se adauga de asemenea si supa de pasare si lasati sa se inabuse cca. 1 min si, abia dupa aceea, adaugati vinul alb. Aveti grija sa nu se lipeasca. Amestecati cu grija si lasati sa se inabuse inca 10 min, pana ce mai scade sosul.

Se da deoparte, se adauga smantana de gatit si se amesteca bine ca sa se omogenizeze. Se adauga - in functie de preferinta - si nuscoara. Se mai tine pe foc redus inca cca. 5 min sa fiarba inabusit.

Se poate servi impreuna cu orez natur cu cartofi natur.


Pofta buna!