Site coolinaria.ro

Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan



Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan

Ingrediente:
  • 150 gr fulgi din nuca de cocos (deshidratati)
  • 150 gr zahar tos
  • 3 oua intregi
  • 25 gr smantana de patiserie
  • 100 gr unt moale
  • 40 gr faina
  • 40 gr amidon de cartofi
  • 1 pliculet de drojdie
  • - Martipan:
  • 500 gr migdale fara coaja
  • 500 gr zahar tos
Mod de preparare:
Prepararea martipanului
Migdalele se pun intr-un vas mare si se acopera cu apa ca sa se rehidrateze. Se scurg apoi de apa si se sterg cu un prosop curat. Migdalele rehidratate se mixeaza impreuna cu zaharul tos, amestecand bine ca sa rezulte o compozitie omogena. Se acopera si se lasa in frigider peste noapte.

Pregatirea prajiturii de baza
Amestecati toate ingredientele pentru a obtine o compozitie omogena. Aceasta se toarna in forma de silicon Bradut de Craciun de la Decorix. Se coace la cuptorul incins la 155° C timp de cca 50 min. Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se scoate din forma.

Colorarea martipanului
Amestecati colorant alimentar in apa – verde, maro, rosu si auriu – in 4 recipiente diferite.

Martipanul realizat se imparte in 4 cantitati in functie de tipul de decoratiune pe care doriti sa o realizati si adaugati treptat colorantul verde, rosu, maro, auriu in functie de intensitatea culorii pe care o doriti. Intensitatea culorii pastei de martipan depinde de cantitatea de colorant utilizata.

Odata obtinuta culoarea verde inchis, aceasta se intinde uniform pe prajitura intr-un start de 1 cm grosime. Se intinde bine si pe laterale. Dupa aceea se mai pune un strat de martipan dar de un verde mai deschis.

Cantitatea de martipan colorat in maron trebuie sa fie mai mica deoarece se foloseste numai la partea inferioara a prajiturii, definind astfel trunchiul bradutului. Culoarea rosie si cea aurie se foloseste in cantitate mica, acestea fiind utile doar pentru micile decoratiuni de pe prajitura (globulete, ghirlande, etc).


Pofta buna!