Site coolinaria.ro

Tort de cafea



Tort de cafea

Ingrediente:
  • 300 gr smantana de patiserie
  • 3 galbenusuri de oua la temperatura camerei
  • 3 linguri de zahar
  • 2 cani de cafea neagra concentrata (cca 200 ml)
  • - Pentru decor:
  • cateva linguri de cacao
Mod de preparare:
In prima etapa se prepara cafeaua concentrata si apoi se raceste.
Smantana de patiserie se bate cu mixerul. Se pastreaza in frigider in timp ce se prepara compozitia.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acestea capata o culoare deschisa, sidefie. Se toarna peste compozitia cu oua si zahar cafeaua concentrata, putin cate putin, apoi smantana batuta spuma. Se amesteca totul cu grija, usor, prin miscari de rasturnare de jos in sus. Se pot pune in compozitie si cateva boabe de cafea intregi. Se umezeste cu apa rece forma din silicon si se toarna compozitia.

Forma se introduce in congelator pentru cel putin 6 ore.

Se scoate din forma cu delicatete, se asaza pe un platou si se decoreaza fie cu pudra de cacao, fie cu ciocolata care a fost topita la bain-marie si apoi racita.


Pofta buna!