In adolescenta cautam margaretele pentru a gasi raspunsul la intrebarea “Ma iubeste? Nu ma iubeste?”
Cu aceasta forma “Margareta”, cu certitudine cei dragi va vor raspunde afirmativ. “Dulce sau sarata?” va fi singura intrebare la care veti gasi raspunsul, alegand una din variante, desi ambele sunt foarte usor de realizat, iar ingredientele sunt la indemana fiecaruia.
Prajitura:
Se amesteca toate ingredientele. Praful de copt se amesteca in iaurt si se pune in compozitie.
Cuptorul se incalzeste la 180º C.
Forma de prajitura se da cu unt numai cu ocazia primei folosiri. Se toarna compozitia omogenizata in forma numai la 2/3 din inaltime. In felul acesta dam spatiu pentru cresterea in volum a prajiturii.
Se coace la cuptor la temperatura indicate timp de 30 min. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca putin, se scoate din forma si, fiind calda, se pudreaza cu zahar sau/si fulgi de nuca de cocos.
Aperitivul:
Se amesteca ingredientele toate. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in forma de copt la 2/3 din inaltimea sa.
Consistenta compozitiei realizate trebuie sa fie cea a unei smantani foarte vascoase.
Se coace in acelasi mod ca si varianta dulce.
Cand se scot din cuptor si se mai racesc putin, se pot orna cu cateva fire de cascaval ras fin (se poate folosi si cascavalul ras fin care se gaseste in supermarket). Pot fi asezate cu succes pe un platou cu aperitive alaturi de rosii cherry, branza, masline…
Pofta buna!