Site coolinaria.ro

Crochete din cartofi cu branza


Aceste crochete se pot servi ca atare sau pot face parte dintr-o garnitura ce insoteste o friptura preferata.

Crochete din cartofi cu branza

Ingrediente:
  • 6 cartofi
  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri cu varf de faina
  • Ulei pentru prajit
  • Sare si piper
  • Pentru decor : cateva frunze de salata verde
Mod de preparare:
Cartofii in coaja se pun la fiert in apa rece. Se fierb cca 20 min.

Dupa ce au fiert, se scot din apa, se curata de coaja si se lasa sa se racoresca. Se zdrobesc cu furculita..

Se amesteca cu branza de vaci, oul, cu faina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ia cu mana din compozitie si se modeleaza de forma unei crochete. Cand uleiul este incins se pun crochetele sa se rumenesca rapid. Se scot pe un servet de hartie si se lasa sa se scurga de surplusul de ulei.

Se servesc pe frunze de salata, imediat.
In cazul in care sunt preparate cu ceva timp inainte de a fi servite, se pot reincalzi la cuptorul cu microunde sau intr-o tigaie antiadeziva, fara a mai adauga ulei.


Pofta buna!