Site coolinaria.ro

Chec cu jambon si branza


Acest chec aperitiv este excelent insotit de legume la gratar, de o salata verde sau un mix de salata din rosii, castraveti, ardei, patrunjel si branza. Are avantajul ca poate fi pregatit cu o zi inainte si gustul sau este la fel de bun ca atunci cand il facem pe loc.

Chec cu jambon si branza

Ingrediente:
  • 150 gr jambon (o felie groasa)
  • 150 gr cascaval
  • 75 gr jumatati de nuci
  • 4 oua
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei de masline
  • 250 gr faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Piper pisat
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 °C iar nucile se taie cu cutitul.

Jambonul si cascavalul se taie in cubulete mici.
Ouale se pun intr-un castron si se bat ca la omleta cu putina sare, piper si zahar. Se adauga apoi vinul si uleiul batand energic cu un mixer.

Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza faina si praful de copt, apoi cubuletele de cascaval si jambon si la final nucile tocate.

Toata compozitia se toarna intr-o forma de chec fie ca este din silicon (in acest caz nu mai este necesara tapetarea formei cu grasime si faina) sau intr-o forma in care se pune hartie de copt sau se tapeteaza cu grasime si faina. Se coace la cuptor cca 1 ora.

Se scoate din cuptor si se lasa in forma 5 min dupa care se scoate si se lasa la racit.
Se poate servi caldut sau la temperatura ambianta.


Pofta buna!