Site coolinaria.ro

Panacotta cu ciocolata neagra



Panacotta cu ciocolata neagra

Ingrediente:
  • 200 ml de smantana de patiserie
  • 20 gr zahar pudra
  • Esenta de vanilie
  • 20 gr ciocolata neagra cu 70% cacao
  • 1/2 pliculet gelatina alimentara (3 gr)
Mod de preparare:
Gelatina se dizolva in apa rece.

Se pun pe foc smantana de patiserie, zaharul si esenta de vanilie fara sa fiarba.

Se da acest vas deoparte. Gelatina se scurge de apa si se amesteca cu compozitia calda din care face parte smantana. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Ciocolata se taie cu cutitul, in bucati maricele. Se amesteca cu compozitia realizata anterior, apoi se toarna in cele doua forme Mastrad, carora le punem capacele si se pun in frigider pentru minimum 4 ore.

Dupa acest interval de timp se scot din forme rasturnandu-se direct in farfurioarele de servit.

Se pot servi cu inghetata, cu o glazura, cu un sos-crema de fructe rosii, o crema de sarlota sau ca atare.


Pofta buna!