Site coolinaria.ro

Mini bavareze cu afine



Mini bavareze cu afine

Ingrediente:
  • 300 ml smantana de patiserie
  • 200 gr afine
  • 120 g zahar
  • 100 ml apa
  • 24 gr gelatina
  • 6 jumatati de piersici (sau caise) din compot
  • - Pentru decor:
  • 3-4 jumatati de piersici sau caise din compot
  • frisca
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.

Intr-un vas se pun la fiert afinele (sau alte fructe), zaharul si apa.

Se fierb impreuna 5 min. si se mixeaza. Se scurge surplusul de apa de la gelatina si se adauga cand compozitia este calda inca, se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Cand amestecul incepe sa se racoreasca, se incorporeaza si smantana batuta spuma in prealabil. Formele se umplu in proportie de 75% cu compozitia preparata. Se completeaza cu fructele din compot si se pun la congelator pentru min 4 ore. Se scot din forme si se servesc insotite de 1-2 felii dintr-un fruct preferat si o lingura de frisca sau crema de sarlota.


Pofta buna!