Site coolinaria.ro

Robotei de ciocolata cu lichior



Robotei de ciocolata cu lichior

Ingrediente:
  • 150 gr ciocolata neagra (60% cacao)
  • 125 gr mure
  • 125 gr afine
  • 4 linguri de zahar
  • 3 foi de gelatina
  • lichior de ciocolata
Mod de preparare:
Pasati cu mixerul fructele, strecurati-le si indepartati astfel partea cu seminte.
Gelatina se pune intr-un vas cu apa rece pentru 10 min. Ciocolata taiata bucatele mici se topeste la bain-marie. Intre timp. puneti la foc intr-un vas pulpa fructelor impreuna cu 4 linguri de zahar si fierbeti la foc redus. Se da deoparte de pe foc.

Gelatina se scurge bine si se amesteca cu pulpa fructelor. Rezulta un jeleu din fructe de padure.

Ciocolata topita se asaza la baza formei de robotei, dar si pe peretii laterali. Surplusul se scoate din forma.

Se da la congelator pentru cateva minute pentru a se solidifica rapid.
Roboteii astfel formati se stropesc cu putin lichior de ciocolata si se umplu cu jeleul de fructe. Aveti grija sa nu umpleti complet forma de robotei cu jeleul din fructe. Reintroduceti forma in congelator pentru cateva minute.

Dupa aceasta operatiune scoateti forma, puneti un ultim strat de ciocolata topita si introduceti-o apoi pentru ultima data in congelator. Dupa alte cateva minute scoateti-o din congelator si indepartati roboteii din forma.


Pofta buna!