Site coolinaria.ro

Budinca de cartofi cu ardei gras



Budinca de cartofi cu ardei gras

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 1 l lapte
  • 400 gr smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 tija de salvie
  • Sare si piper
Mod de preparare:
Spalati ardeii, apoi puneti-i in apa clocotita pentru 1 min. Scurgeti-i si apoi indepartati-le pielita, semintele si cotorul. Pentru indepartarea pielitei puteti sa-i coaceti in loc de a-i opari.

Se taie apoi in fasii longitudinale inguste.

Cartofii se curata si se taie in rondele.

Salvia se taie marunt.
Cuptorul se incalzeste la 150°C.

Vasul in care vor fi pusi cartofii la cuptor se unge cu usturoiul pisat.
Se pune primul strat cu cartofi taiati in rondele, acoperiti-l cu un strat de smantana apoi un strat de ardei gras verde. Presarati salvie, sarati si piperati.

Reincepeti operatiunea acoperind de data aceasta cartofii cu un strat de ardei rosu pe care il acoperiti cu un strat de cartofi. Se acopera totul cu lapte si se da la cuptor.

Lasati-l la cuptor la aceeasi temperatura cca 2 ore.
In cazul in care doriti ca operatiunea sa se termine mai repede, folositi cartofii fierti si reduceti cantitatea de lapte la jumatate. Vasul il acoperiti cu un capac sau cu folie de aluminiu. Perioada de coacere se reduce la 45 min-1 ora.

Verificati din cand in cand daca laptele a fost absorbit de cartofi.
Scopateti budinca din cuptor cand este gata si serviti-o imediat.


Pofta buna!